Het bord wordt in hokjes verdeeld zodat alle lessen van de dag er een hele dag op blijven staan. Zo kan elk kind op zijn tempo de oefeningen overschrijven. |
Dit zijn de kinderen van het eerste leerjaar. Ze hebben elk een klein bankje en een ministoel. Ze mogen niet van hun plaats komen en antwoorden zonder de vinger op te steken. Wanneer de juf een vraag stelt moeten de kinderen telkens allemaal samen antwoorden. Aan de boekentas en de schriften kan je zien hoe arm of rijk het kind is.
Er wordt niet gewerkt met werkboeken. De kinderen moeten zelf atomaschriftjes aankopen. Voor elk vak een ander schrift. Daar moeten ze alles in noteren, zowel opgaven als oplossingen.
Ik heb hier al een aantal wiskundelessen gezien. Ze worden op een hele andere manier gegeven. De juf schrijft een tiental sommen op het bord. De leerlingen schrijven deze over en moeten ze dan in een andere kleur oplossen. De wiskundeles is afgelopen wanneer hun oefeningen gemaakt zijn. Er is geen inleiding en geen uitleg, enkel oefeningen.
Je kan de uniformen ook goed zien op de eerste foto.
Speciaal voor 1c. Als jullie dit lezen en jullie hebben vraagjes, aarzel dan niet om ze te stellen. Ik zal voor jullie op onderzoek uit gaan! Groetjes juf Kim
BeantwoordenVerwijderenDag juf Kim,
BeantwoordenVerwijderenWe vinden het heel leuk om de foto's te kunnen bekijken. Jouw klas is wel heel anders dan bij ons. Gek dat jullie geen werkboekjes hebben. Hoeveel graden is het daar dan, als ze in de namiddag geen les hebben?
Enkele vraagjes:
- Hebben ze een pennenzak met potloden en stiften?
- Moeten ze huiswerk maken?
- Hebben ze een leesboek?
- Is het een echt klasgebouw?
- Hoeveel klassen zijn er? Is het ook van het 1e tot het 6e leerjaar?
- Hebben ze kiesuur?
- Hoe gaan ze naar school? Bus, fiets, auto, te voet?
- Hebben ze vakantie?
We willen volgende keer het graag eens hebben over wat jullie daar eten. Wat is het lievelingseten van de kinderen?
Heel veel groetjes en tot snel!
1c en juf Kim